MIKÄ JA KUKA?

Mikä?
Ripaus ja hyppysellinen on kasvisruokablogi, joka syntyihetken mielijohteesta alkukeväällä 2011. Moni tuttu tuntui olevan kiinnostunut kasvisruoan lisäämisestä arkiruokailussaan, kuitenkin tuskaillen kasvisruokien keksimisen ja valmistamisen kanssa. Päätin yrittää tarjota apua omilla arkiresepteilläni.

Blogi tarjoilee pääasiassa helppoja ja arkisia kasvisruokareseptejä, joissa pyritään noudattamaan terveellisyyttä ja kotimaisuutta raaka-aineissa mahdollisimman paljon.  Toki mukaan mahtuu myös vähemmän terveellisiä arki- ja juhlaherkkuja, sekä jonkin verran eksoottisempaakin kokkausta.

Periaatteena on kuitenkin se, että joka ruokailijatyypille olisi tarjolla jotakin. Tai vähintäänkin se, että kaikki uskaltautuisivat ainakin maistamaan.

Keväästä 2014 alkaen blogissa alkaa näkyä hieman muutakin kuin vain pirteällä ruoalla arjen ilostuttamista. Satunnaisina väriläiskinä mukaan tulee pieniä askartelu- ja kattausprojekteja.


Kuka?
Ryhdyin kasvissyöjäksi yläasteelle siirryttyäni (pelottavan monta vuotta sitten). Taisin olla pikkupaikkakunnallani ensimmäinen tällaista erikoisruokavaliota toivonut. Valikoima oli yllättävän mielikuvituksellinen, mutta melko suppea. Aloin tässä vaiheessa kiinnostua ruokakokeiluista

<Pikakelaus tähän päivään.>

Kahden pienen lapsen äitinä valmistan perheemme arkiruoat useimmiten kasvispohjaisina, vaikka en olekaan tämän suhteen fanaattinen (vaikka en itse ole syönyt lihaa muutamaan vuosikymmeneen). Lapseni ovat siis ihan pienestä asti tottuneet syömään jos jonkinlaista vegesapuskaa.

Nyt mieltäni lämmittää etenkin muiden, ei yhtälailla kasvisruokaan tottuneiden, lapsien – ja etenkin aikuisten – positiiviset vege-elämykset.  Tähän pyrin blogissanikin.

Tunnustaudun myös kyltymättömäksi esteetikoksi, mikä tullee näkymään hieman entistä enemmän täällä blogissakin jatkossa.

t. Miina


PS. Jutuistani pysyy parhaiten kärryillä tykkäämällä blogini Facebook-sivuista