13.7.14

Kesälomaan valmistautuminen: keittiöpyyhkeet pyykkinarullaKylläpä kesä voikin olla kiireistä aikaa. Tarkemmin sanottuna ne viimeiset viikot sitä hartaasti odotettua kesälomaa. No, nyt se on viimein kuitenkin koittanut.

Valmistauduin kesälomaan muun muassa pesemällä keittiöpyyhkeitä. Tunnustaudun keittiöpyyhefriikiksi, ja tässä kännykkäkuvassa pyykkinarunäkymää muutamalla suosikkipyyhkeelläni kaunistettuna. Brightonista (UK) eräästä pikkukaupasta ostamani ’Proud to lick cake bowls’ -keittiöpyyhe on yksi suosikeistani, vaikka terveellistä ruokavaliota kannatankin. Mutta eihän sitä ihminen kunnon kakkuja voi vastustaa. Etenkään, kun niistä voi tehdä näköaistiakin hiveleviä.

Perinteinen mansikkakakku itse tehdyllä raparperisoseella kostutettuna maistui juhannuksena niin ta-jut-to-man hyvältä, että loman ensipäivinä on kyllä pakko tehdä vielä toinenkin sellainen. Ja mansikatkin kuulemma ovat nyt parhaimmillaan (pakasterasiat esiin siis).

Takaisin pyyhkeisiin. Viiksiä minun on myös vaikea vastustaa. Siis mitä printattuihin sellaisiin tulee. Viiksipyyhe tarttui mukaan Tigerista viime vuoden puolella. Oikean puolimmainen intialaishenkinen pyyhe puolestaan päättyi matkalaukkuun Kööpenhaminan ihanasta Bungalowista ja vasemmalla roikkuva sopivan retrohenkinen, keittiövälineitä esittelevä pyyhe päätyi minulle lahjana ihanalta ystävältä Amerikan reissulta (luultavimmin Crate &Barrel:in sisustajan paratiisista).

Toiveenani lomalle on hankkia muutama ihana kesähenkinen keittiöpyyhe saada kesäkeittiö kovaan kokeilukäyttöön ja siten uusia blogijuttujakin maailmalle näistä kokeiluista. Tällä hetkellä mielessäni pyörii tuoreista kotimaisista vihanneksista helposti pyöräytettävä wokki kesäisenä mökkilounaana.


Herkullista kesälomaa kaikille muillekin lomailijoille ja vähintään yhtä herkullista kesää kaikille ei-lomailijoillekin tasapuolisesti!

Ei kommentteja: