27.3.11

Huippuviikonlopun antia: parmesaanikesäkurpitsat


Olipas erityisen mieluisaa ohjelmaa sisältänyt viikonloppu. Vaikka kesäaikaan siirryttiinkin lumihiutaleiden leijaillessa, olo on viikonlopun päätteeksi rento ja aurinkoinen. Nimenomaan aurinkoinen sattuu olemaan myös tuo kuva valmiista parmesaanilla ja tomaatilla höystetyistä paistetuista kesäkurpitsoista.

Viikonlopun ohjelmaan kuului aika monenlaista, pitkän kaavan mukaan porukalla kokkaamista serkkuni keittiössä. Listalla oli ei-kasvisblogiin-sopivia ruokalajeja, mutta myös suorastaan tänne kuuluvia lajeja. Kuten tämä kyseinen kesäkurpitsajuttu.

Ohje oli poimittu BBC Good Foodista, mutta koska olin niin innostunut vastuustani valmistaa kesäkurpitsat, tein (ratkaisevan?) virheen valmistusprosessissa.

En innostuksissani lukenut ohjetta loppuun asti, joten alla ohje virheeni kera. Käytössä oli myös eri määrä raaka-aineita kuin ohjeessa. Lopputulos oli kuitenkin vähintäänkin maukas ja maistui - taas kerran - lihansyöjillekin. Niin hyvin, että uunipelti tuskin ehti jäähtyä, kun se oli jo tyhjä. Ohjeen lopussa kuva tästäkin näystä. On se vaan niin, että tomaatti ja italialaiset juustot sopivat yhteen kuin Minttu ja Ville. Tai jotain...

Viikonlopun yhtenä kohokohtana oli testata macaroon-leivoksien tunnetusti vaikeaa valmistusta. Ja miten leipureiden kävikään? Tästä tulossa postaus piakkoin. Nyt kuitenkin unelmoimaan tämän kesäkurpitsaohjeen valmistamista kotimaisista kesäkurpitsoista pihalla grillissä. Vaikka sitä ei juuri nyt uskoisikaan, pian sekin on mahdollista!

Uunissa paistetut parmesaanikesäkurpitsat

4 keskikokoista kesäkurpitsaa
5 tomaattia
2 valkosipulinkynttä,
1 chili
1 tl kuivattua rosmariinia
0.75 dl oliiviöljyä
0.5 dl korppujauhoa
1 dl parmesaania
suolaa ja pippuria

1. Halkaise kesäkupritsat pituussuunnassa ja poista keskustan siemenosa vetämällä teelusikalla pitkin kesäkurpitsoja. Laita veneen malliset kesäkurpitsat uunivuokaan ja ripottele päälle suolaa, pippuria ja oliiviöljyä.


2. Pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi, hienonna valkosipuli, poista chilistä siemenet ja hienonna se. Sekoita nämä keskenään ja lisää rosmariini, oliiviöljy, korppujauho ja raastettu parmesaani (tässä kohdassa tein "virheeni"). Mausta suolalla ja pippurilla.


3. Lusikoi täyte kesäkurpitsaveneisiin.


4. Peitä uunipellillä lepäävät veneet foliolla ja paista 200-asteissa uunissa noin 25 minuuttia. Poista folio ja paista 20 minuuttia kunnes pinta ruskistuu hieman.


5. Anna veneiden vetäytyä 10 minuuttia ja tarjoile. Katso kuinka nopeasti ne katoavat tarjoiluastialta. :)

3 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Hyvältä tosiaan maistuivatkin :) Uusiksi on kesällä taas tehtävä oman kasvimaan ja kasvihuoneen tuotoksista.

Miina kirjoitti...

Ilmoittaudun apukokiksi!

Ulla kirjoitti...

Sovittu :)