13.9.12

Punajuuri-kookoskeitto - vastustamaton lämmittäjä


Olen aiemminkin hehkuttanut punajuuren aateliutta. Teen sen taas.

Kuten todettua, punajuuresta on niin monen ruoan elävöittäjäksi, mutta ihan itsekseen se on myös itse täydellisyys. Sen intensiivisempää väriä saa hakea. Kun kaveriksi keittoon saadaan vielä kookosmaito ja limetin mehu, syksyinen makunautinto hipoo täydellisyyttä samettisuudessaan.

Käytin keittoon punajuuria, joita ostin melkoisen kassillisen tunnelmallisilta Sukselan maaseutumarkkinoilta Paimiosta parisen viikkoa sitten. Näiden lisäksi kokemusten ja makujen ostoskassiin päätyi ihka ensimmäinen poniajelu pikkupojalle, vihreitä papuja (näistä tulossa sinapin- ja salaatinrakastajan unelmien täyttymys reseptin muodossa), herneitä, perunaa, porkkanaa, sipulia ja käsitöitä. Pakko ajoittaa visiitti tuonne suunnalle myös ensi vuoden syyskuussa.

Vauvallekin olen kuin olenkin saanut pakastettua kotimaan makuja soseiden muodossa. On sitten hänenkin ensikosketuksensa oikeaan ruokaan taatusti laadukasta ja maittavaa!

Punajuuri-kookoskeitto

2 keskikokoista sipulia
(muutama pala kuivattua sitruunaruohoa)
oliiviöljyä
6 isoa punajuurta
3-4 dl kasvislientä
400 ml kookosmaitoa
1 limen mehu
suolaa ja pippuria

1. Silppua sipuli sekä sitruunaruoho (ei välttämätön). Kuullota kattilassa öljyssä noin 5 minuuttia, kunnes sipuli on pehmennyt.

2. Kuori punajuuri ja paloittele se noin 3 x 3 cm paloiksi. Lisää palat kattilaan kasvisliemen kera. Anna kiehua noin 20 minuuttia, tai kunnes punajuuret ovat pehmenneet.

3. Soseuta kookosmaidon ja limemehun kera. Mausta suolalla ja pippurilla ja koristele halutessasi crème fraichella.




Ei kommentteja: