26.9.12

Sinapinystävän terveellinen papu-quinoasalaatti


Olen jo kahteen otteeseen vihjannut salaatista, johon olen tällä hetkellä koukussa. Tässä se vihdoin tulee!

Löysin sen etsiessäni ohjeita vihreille pavuille. Green Kitchen Stories -blogin pitäjät osaavat keksiä innovatiivisia ja maukkaita kasvisreseptejä terveellisistä raaka-aineista, mutta he ovat myös loistavia jämäaineksista kokkaajia. Tämä jumalainen salaatti kuuluu tähän jämä-kategoriaan.

Itsekin saan uskomattomia kicksejä siitä, kun loihdin herkullista ruokaa kaapista löytyvistä aineksista, tai kun saan jääkaapin tyhjennettyä totaalisesti tuoreista aineksista matkalle lähtiessämme.

Takaisin tuohon jumalaiseen salaattiin. Sen raaka-aineita voisi varmasti vaihdella paljonkin, mutta meiltä löytyi vihreiden papujen lisäksi nuo kaikki raaka-aineet. Olen itsekin Andeilta kotoisin olevan quinoan ystävä, se on suosikkini salaattipohjista. Tämä superfoodiksi tituleerattu pehmeä siemen antaa mukavaa tekstuuria salaatteihin ja pataruokiin, ja on niin monipuolisen terveellistä (paljon proteiinia, hyviä rasvoja, B-vitamiineja, magnesiumia jne).

Jos sinapin ja hunajan maku miellyttää, tästä salaatistaei voi olla pitämättä. Paljon. Näin kävi myös isälleni, jonka herkkupäivällisiin ei lukeudu salaatti.

Kerrankin seurasin ohjetta sanamukaisesti mitä raaka-aineisiin tulee (sipulin jätin pois), joten kaikki kiitos Green Kitchen Stories -blogille tästä koukuttavasta makuelämyksestä. Määriä muuntelin kuitenkin jonkin verran alkuperäiseen ohjeeseen verrattuna. Salaatti kannattaa nauttia hieman lämpimänä.

Rapea sinappinen salaatti pavuilla, quinoalla ja porkkanoilla

Pari kunnon kourallista vihreitä papuja (hännät leikattuina)
3 dl quinoaa
6 porkkanaa
1 dl rusinoita
1 dl paahdettuja hasselpähkinöitä
1/2 dl puolukoita
(seesaminsiemeniä)

Kastike

4 rkl Dijon-sinappia
1,5 rkl hunajaa
1 sitruunan mehu
2 rkl omenaviinietikkaa
4 rkl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

1. Huuhtele quinoa ja laita se kiehumaan ohjeen mukaan. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

2. Keitä pavut (suomalaisen ohjeen mukaan papuja tulee keittää runsaassa vedessä useamman minuutin ajan, jotta niistä posistuvat myrkylliset aineet)

3. Kuutioi porkkanat ja levitä ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kaada päälle öljyä ja sekoita niin, että kaikki porkkanan palat kiiltävät öljystä. Lisää suolaa ja pippuria. Paahda uunissa noin 10 minuuttia, kunnes porkkanat näyttävät rapeilta.

4. Tee kastike. Sekoita hunaja ja sinappi. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi.

5. Kokoa kaikki muut ainekset kulhoon, paitsi pähkinät ja puolukat. Kaada kastike salaattiin ja sekoita reippaasti. Lopuksi lisää pähkinät, puolukat ja seesaminsiemenet salaatin päälle ja NAUTISKELE!











Ei kommentteja: