8.4.11

Lasagne nimeltä lihansyöjän huijaus (sienillä tai ilman)


Jos etsii kasvisruokaa, joka varmasti maistuisi lihansyöjälle, se on tässä. Lasagne. Olen huijannut tällä kyseisellä reseptillä muutamaa lihansyöjätuttua, jotka ovat luulleet syövänsä "tavallista" lasagnea. Vaan eivätpä syöneet.

Lihan korvikkeena toimii tumma soijarouhe. Syvän maun antaa omatekoinen haudutettu tomaattikastike. Sienistä saa lisää potkua niistä pitäville. Itse tunnustan olevani täysin sienifriikki ja käytän itse kerättyjä ja kuivattuja sieniä ympäri vuoden. Pahoittelut jutun pääkuvasta sieniä vihaaville, mutta kun ne ovat niin auttamattoman valokuvauksellisia...

Lasagne sopii hyvin esim sunnuntairuoaksi hitaasti ja hartaudella valmistettuna. Tomaattikastike paranee, mitä kauemmin sen antaa porista. Tosin se myös määrällisesti vähenee näin tehtäessä, joten kannattaa miettiä tomaatin määrää, jos meinaa sunnuntaikokkailla hissunkissun. Kuvan lasagnessa on hieman liian vähän tomaattikastiketta, kun intouduinkin kypsentämään sitä hitaasti alkuperäisistä aikeista poiketen.

Blogiin tulee hieman taukoa (kenties), sillä lähden kulinaristiselle lomalle Englantiin. No ei ehkä ihan sellaiselle, mutta muutaman jutun lupaan vähintään tuoda mukanani, kenties jopa postaan on the road.

Lasagne (iso)

(kolme kourallista kuivattuja suppiksia)
2 dl tummaa soijarouhetta
1 kg tomaattimurskaa
2 isoa valkosipulin kynttä
2 tl chiliöljyä
1 tl sokearia
oreganoa tai basilikaa
lasagnelevyjä
1 prk raejuustoa
1 mozzarella
suolaa
pippuria
oliiviöljyä

1. Liota sieniä jokunen tunti, jos haluat maustaa niillä lasagneasi. Liota myös soijarouhe valmistajan ohjeen mukaan (puolesta tunnista tuntiin).


2. Valmista tomaattikastike. Hienonna valkosipuli ja paista oliiviöljyssä hetki. Älä anna ruskistua. Lisää tomaattimurska ja lisää öljyä, sekä chiliöljy. Nyt on käsillä totuuden hetki: kuinka kauan haluat hauduttaa tomaattikastiketta. Vähintään 40 min, sanon minä. Tämän jälkeen lisää sokeri ja mausteet.


3. Lisää liotettu soijarouhe.



4. Lisää liotetut sienet. Anna kiehua hiljalleen vielä noin 15 min ja lopuksi mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan (minusta saa olla reilusti kumpaakin, maku tuppaa miedontumaan lasagnen kypsyessä hieman).



5. Kun tomaattikastike on makusi mukaista, lado sitä lasagneastian pohjalle noin sentin kerros ja peitä se lasagnelevyillä.


6. Tee seuraava kerros lisäämällä tomaattikastiketta lasagnelevyjen päällä. Lisää näiden päälle raejuustoa ja peitä tämän jälkeen taas lasagnelevyillä.


7. Tee vielä kolmas lasagnekerros ilman raejuustoa. Viimeisten lasagnelevyjen päälle voit levittää ohuena kerroksena lopun tomaattikastikkeen. Revi tämän päälle mozzarellaa, rouhi myllystö mustapippuria ja pirskottele oliiviöljyä.


8. Paista uunissa 200 asteessa aluksi foliolla peitettynä noin 25 minuuttia. Poista folio ja paista noin 15 minuuttia, tai kunnes pinta ruskistuu ja "aaltoilee".


9. Tarjoile ja seuraa kohteeksi valitun lihansyöjän ilmeitä. Onnistuiko huijaus?

2 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Nam, maistuis kyllä tälle lihansyöjälle :) Jään siis odottamaan postausta Brightonista. Billy´s vai Terre a Terre vai Food for Friends, hmmm?

Miina kirjoitti...

Taitaa tulla kaikki käytyä, ainakin kertaalleen. :)