18.4.11

Terveisiä vegeparatiisista


Kotona taas. Miten se viikko voikaan vierähtää niin nopeasti? Time flies when you're having fun.

Brighton on kuin toinen kotini asuttuani siellä hieman vajaat 10 vuotta. Sen uskomaton vegeruokatarjonta ja yleinen asiaa edistävä ilmapiiri ovat taatusti aiheuttaneet totaalisen rakastumiseni kokkailuun ja uusien ainesten etsimiseen ja kokeilemiseen.

Terre à Terre on kiistatta paras vegeravintola, jossa olen koskaan syönyt - ja niitä on kertynyt plakkariin jokunen. Tälläkin kerralla se viehätti. Luonnollisesti minut, mutta taas kerran myös lihansyöjäseuralaiseni.

Alkuruoaksi söimme molemmat tajunnan räjäyttävän metsäsienikeiton. Ja yksimielisesti totesimme sen olleen paras ikinä syömämme sienikeitto. Se on melko suuri tunnustus tältä sienifriikiltä.


Elämässäni ennen tätä sienikeittoa en voinut käsittää, miksi kukaan soseuttaisi sienikeiton. Kaikki on muuttunut. Tässä sienikeitossa oli soseutettua "pääosiota" rouheuttamassa pienen pienet paistetut sienipalat, joita kannatteli ilmava hapankermavaahto. Pisteenä iin päällä vesikrassia. Pitänee pistää ohje hakuun.

Pääruoaksi otin tällaisen pääkuvassa näkyvän setin:
"Mai Fun Salad - Chilled black rice noodles, piled with crisp raw vegetable spaghetti, shoots and leaves, surrounded by umboshi plum white miso and mirin dressing, served with toasted cured tofu, roasted sesame oil, red ginger, pomegranate beads, spice satay and wasabi cashews."

Kuulostaa melkein terveysruoalta, bongasin muutaman superfoodin tuolta kuvauksesta. Makuja oli vaikka muille jakaa, ihanaa suolaisuutta miso ja mirin -kastikkeesta, makeutta granaattiomenasta. Ja juureksista tehdyt tasaisen ohuet nuudelit tekivät annoksesta kuin taideteoksen. Pakko yrittää tätä itse. Ostin edellisellä kerralla ravintolan juuri ilmestyneen keittokirjan, enkä vielä ole uskaltautunut sitä korkkaamaan. Nyt ehkä on pakko.


Seuraavaa Brightonin vierailua odotellessa. Tässä oli heti "kerman kerma" tältä reissulta, lisää helmiä kuitenkin tulossa. Ja vähän kotikkailujakin tällä viikolla.

2 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Tuo sienikeitto kuulostaa taivaalliselta. Jos ohjeen löydät, pistäpä minullekin :)

Miina kirjoitti...

Pistän. Kirja on vielä selaamatta, tosin epäilen että se on siellä...