11.9.12

Päivän pikainen pelastaja: herkkuleipä avokadollaTällä hetkellä arki tuntuu olevan melko usein niin vauhdikasta, että itseltä jää ruoasta nautiskelu liian vähiin. Joko siksi, että ei ole aikaa tehdä ruokaa kunnon paneutumisella, tai jos se sattuu onnistumaan, useimmiten ruoan syömisen on tapahduttava salaman nopeasti.

Tähän on kuitenkin ainakin yksi ratkaisu. Vaikka yritänkin olla syömättä liiaksi leipää pitkin päivää, en voi vastustaa erästä tiettyä leipää eräästä tietystä kahvilasta. Minulla on myös ehdoton suosikki leivänpäälinen tällä hetkellä. Nopea, maukas ja jopa terveellinenkin.

Olen onnen tyttö siinä mielessä, että meiltä on sopiva kävelymatka aivan ihanaan Lähellä Deli -kahvilaan Kauniaisissa. Sekä myös siinä mielessä, että heiltä saa loistavan saksalaista leipäkulttuuria edustavan leipomo Crustumin karpalo-pähkinäleipää pari kertaa viikossa.

Tänään tein aamulenkin nenä tuota järisyttävän maistuvaa leipää vainuten. Leipä kainaloon ja kotiin. Nopea leivänsiivutusliike, päälle haarukalla hieman painellen juuri täydellisen kypsää avokadoa, ripaus (Himalajan) suolaa, vastarouhittua mustapippuria ja lopuksi puristus sitruunan mehua. Taisi tuo siivutusliike ja sitä seuraavat toimenpiteet tapahtua jokusen kerran...

Tämä leipä toimii myös erityisen hyvin esim Cheddarilla päällysetettynä. Ja kuten tuossa alussa jo julistinkin, tuo avokado kavereineen sopii pikantisti myös lähes jokaisen muunkin leivän päälle.

Oli vaan ihan pakko hehkuttaa näitä kahta paikkaa, kun tämä niiden mainittu yhdistelmä tuntuu pelastavan päiväni melko usein. :)

Ei kommentteja: