MIKÄ JA KUKA?

Mikä?

Ripaus ja hyppysellinen on kasvisruokablogi, joka syntyi hetken mielijohteesta alkukeväällä 2011. Moni tuttu tuntui olevan kiinnostunut kasvisruoan lisäämisestä arkiruokailussaan, kuitenkin tuskaillen kasvisruokien keksimisen ja valmistamisen kanssa. Päätin yrittää tarjota apua omilla arkiresepteilläni.

Blogi tarjoilee pääasiassa helppoja ja arkisia kasvisruokareseptejä, joissa pyritään noudattamaan terveellisyyttä ja kotimaisuutta raaka-aineissa mahdollisimman paljon.  Toki mukaan mahtuu myös vähemmän terveellisiä arki- ja juhlaherkkuja, sekä jonkin verran eksoottisempaakin kokkausta.

Periaatteena on kuitenkin se, että joka ruokailijatyypille olisi tarjolla jotakin. Erityisesti lapsiperheille, sattuneista syistä. Tavoitteeni on, että kaikki uskaltautuisivat ainakin maistamaan.


Kuka?

Ryhdyin kasvissyöjäksi yläasteelle siirryttyäni (pelottavan monta vuotta sitten). Taisin olla pikkupaikkakunnallani ensimmäinen tällaista erikoisruokavaliota toivonut. Valikoima oli yllättävän mielikuvituksellinen, mutta melko suppea. Aloin tässä vaiheessa kiinnostua ruokakokeiluista

<Pikakelaus tähän päivään.>

Kahden pienen lapsen äitinä valmistan perheemme arkiruoat useimmiten kasvispohjaisina, vaikka en olekaan tämän suhteen fanaattinen (itse en ole syönyt lihaa muutamaan vuosikymmeneen). Lapseni ovat siis ihan pienestä asti tottuneet syömään jos jonkinlaista vegesapuskaa ja toinen heistä päättikin eskari-ikäisenä myös ihan itse "ryhtyä" vegeksi. 

Nyt mieltäni lämmittää etenkin muiden, ei yhtälailla kasvisruokaan tottuneiden, lapsien – ja etenkin aikuisten – positiiviset vege-elämykset.  Tähän pyrin blogissanikin.

t. Miina


PS. Jutuistani pysyy parhaiten kärryillä tykkäämällä blogini Facebook-sivuista