23.5.11

Perunasalaattia valkoisena kukkivan päärynäpuun alla


Viikonloppuna oli taas aivan uskomaton keli. Vähintään yhtä uskomatonta ovat pihallamme kukkivat kirsikka- ja päärynäpuut. Koko piha suorastaan loistaa valkoisuuttaan. Sitä loistoa ei vaan voi olla tuijottamatta ihastuksissaan aina ikkunan ohittaessaan.

Pihahommien lisäksi minua on työllistänyt kävelyä harjoitteleva pikkumies, joten postailuun tuli hieman liian pitkä tauko. Mutta nyt on aivan pakko jakaa erään mestarikokkiystäväni ihana sitruunainen peruna-parsasalaatti. You know who you are. :)

Olen nyt pari kertaa tätä tehnyt ja se on vaan niin kesäisen raikasta. Kerran lisäsin siihen kapriksia, nekin sopivat perunan, parsan ja sitruunan seuraan hyvin. Vielä kun sen saa pian tehtyä uusista perunoista, niin voisin syödä sitä joka päivä läpi kesän. Maistoin muuten ensimmäiset uudet perunatkin viikonloppuna. Ruotsalaisia. Ei kovin hyviä. Kotimaisia odotellessa.

Niin ja kannattaa taas käyttää luomusitruunaa, salaattiin kun raastetaan sen kuorta. Ei tule turhia säilöntäaineita ja myrkkyjä nautittua siinä sivussa.

Kuvassa päärynäpuun kukintonäyte.

Sitruunainen peruna-parsasalaatti

noin 500 g perunoita
nippu tuoretta parsaa
1 sitruunan mehu
1 sitruunan kuori
noin 0,5 dl oliivi-rypsiöljyseosta
suolaa
sokeria
mustapippuria

1. Höyrytä perunat ja parsa (ei liian pehmeäksi, noin 5 min riittää perunoiden päällä).


2. Sekoita keskenään sitruunan mehu, raastettu kuori, öljy sekä suola, sokeri ja pippuri. Sokeria laitoin noin 1 tl, suolaa reippaasti ja pippuria melko vähän.


3. Leikkaa parsat noin 3 cm pituisiksi paloiksi ja kuori ja lohko perunat ei-liian-pieniksi paloiksi. Anna näiden jäähtyä.

4. Sekoita perunalohkot, parsapalat ja kastike keskenään varovaisesti. Anna jäähtyä lisää tarpeen mukaan ja tarjoile viileänä osana kesäistä ateriaa. Älä syö päärynäpuun kukintoa.

1 kommentti:

Ulla kirjoitti...

Tätähän on kokeiltava!