21.7.14

Hellejuoma kookoksen, limen ja mintun ystäville


Huh, hellettä! Ja ah, ihanuutta! Kyllä kesä on ihmisen parasta aikaa. Paitsi että niin on talvikin. Ja jopa syksy. Niin ja kevät.

Päätin kokeilla hieman erilaista hellejuomaa tai smoothieta, joka toimisi myös välipalana lapsille. Törmäsin kookosmaidosta ja limestä tehtyyn versioon loistavassa Smitten Kitchen -blogissa, jota päätin tuunata tuoreella mintulla (syynä ruukkuun tuikkaamani markettimintun sekoaminen ja sitä seurannut ylituotanto).


Juoman maku totisesti vei juojansa eksoottisiin tunnelmiin ja se viilensikin mukavasti. Limen maku oli voimakas, minkä vuoksi pienimmät siemailijat eivät tähän ainakaan rakastuneet. Aikuiseen makuun tätä joi mielellään lasillisen, mutta näillä helteillä se kuitenkin tuntui ehkä hieman liian raskaalta. Mutta tulipahan kokeiltua. 

Kokeilun opetus, inspiraatio ja vinkki? Kookosmaito sinänsä sopii kerrassaan loistavasti hellekelin juomaksi. Tätä nimenomaista versiota juodessani yhtäkkiä vakuutuin siitä, että siitä valmistuisi loistava juoma miksattuna - tadadadaa - mansikan ja mintun kanssa! Raportoin täällä pikimmiten, kunhan saan sellaisen version testattua. Tämän tosin on tapahduttava pian, sillä kotimaisten mansikoiden kausi näyttäisi vetelevän viimeisiä päiviään. 


Hellejuoma feat. kookosmaito, lime & minttu
4 pientä lasillista

1 tlk kookosmaitoa
3 limen mehu (huolellisesti puristimella puristettuna)
2-3 rkl vaahterasiirappia tai sokeria
pari reilua kourallista tuoreita mintun lehtiä
3-4 dl jääpaloja

Lisää kaikki ainekset sauvasekoittimen korkeaan astiaan tai tehosekoittimen smoothiekannuun. Sekoita tasaiseksi juomaksi, kunnes jääpalat ovat hajonneet hienoksi. Kaada tarjolle ja koristele tuoreella mintunoksalla. 

Ei kommentteja: