Tässä kohtaa kohtaaminen oli tyyliä "hei mä tunnen sut jostain". Paketillinen vihreitä "tuttuja" lähti mukaan heti muistettuani katalonialaisen alkupalaelämyksen. Ne päätyivät pian tämän jälkeen pannulle nopeaan paistoon öljyssä, jonka lopussa niiden päälle ripoteltiin (melko reippaasti) suolaa.
T-ä-y-d-e-l-l-i-n-e-n tapas-henkinen alkupala! Jos tykkää satunnaisesti hieman polttavistakin paprikoista. Ja minähän tykkään. Shishitot ovat siitä erikoisia, että jotkin yksilöt ovat toisia selkeästi tujumpia. Napostelukokemukseen kuuluu siis selkeää jännitysnäytelmän tuntua.
Nyt vaan pitäisi saada näitä aasialaista alkuperää olevia herkkupaloja (mieluusti) kotimaisesti kasvattetuina ympäri vuoden. Koska meidän taloudessa ollaan koukussa.
Tosin tähän valmistus- ja napostelutapaan saattaisi sopia myös mikä tahansa muukin makea ja pieni, mutta pippurinen paprikalaji. Pitänee lähteä testailemaan kauppojen tarjontaa.
Paistetut shishitot
Alkupala kahdelle
pari kourallista shishito-paprikoita
2 rkl oliiviöljyä
merisuolaa myllystä
Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää shishitot kokonaisina pannulle ja pyörittele niitä kuumassa öljyssä hetki lastalla. Ota pois levyltä, kun paprikat saavat ihan hieman väriä ja rypistyvät jonkin verran.
Mausta paprikat reilusti suolalla ja tarjoile heti. Ne ovat parhaita napsittuna käsin siten, että pidät kiinni varren tyngästä ja herkuttelet tällä otteella muun osan paprikaa suuhun.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti