2.7.15

Kesän pikaruoka: aasialaisittain maustettua paistettua riisiä + pinaatti, kesäsipuli ja herneet


Miten on mahdollista, että kesä (ja jopa loma!) voi aina tuntua niin kiireiseltä?! Kaipa se johtuu siitä, että se itse kesäloma menee aina niin nopeasti eikä kaikkia ihania suunnitelmia koskaan ehdi toteuttaa. No, täällä on säädetty kaikenlaisten mielenkiintoisten juttujen parissa, joten ihan itseään tästä taas voi syyttää. Mutta nyt korkataan loma! Poks!

Yksi lomapäivien helpoista ruoista tulee tänä kesänä meillä olemaan japanilaisvivahteisesti maustettu paistettu riisi, jonka sekaan heitellään suoraan kasvimaalta tuoreita vihanneksia. Ruokaisuutta ja proteiinia annokseen saadaan munasta. Tällä kertaa tähän ihanan vihreään annokseen päätyi pinaattia, kesäsipulia ja tuoreita kotimaisia herneitä. Inspiraario tälle ruoalle tuli ihanasta Naturally Ella -blogista.

Lautaselle annostui kerrassaan kauniita vihreän sävyjä. Ajatus siitä, että tätä ruokaa voi tuunata muillakin kauden vihanneksilla tuntuu mukavalta. Vihannesvalintaan vaikuttaa siis vain ja ainoastaan henkilökohtaiset esteettiset rajat. Itse pidän siitä, että ruoassa on harmoniset värit. Ja pitäähän sen hyvältä maistua myös. Mutta aion kokeilla tästä monia versioita. Kenties hieman punaisia nyanssejakin (paprika, anyone?).

Kaikkein paras käytössä tämä resepti on silloin, kun jääkaapista sattuu löytymään edellisen päivän riisiruoan riisinjämät. Ja voihan sitä taktisesti tehdä vähän liian ison annoksen riisiäkin, niin joutuu sitten paistelemaan tätä helppoa ruokaa seuraavana päivänä käyttääkseen ylijäämäriisit.

Tämän annoksen testasivat kaksi alle 5v poikaa, sekä vanhempani. Kaikki söivät lounaansa erittäin mielellään ja reseptin perään kyseltiin heti (kysely tosin ei tullut pojilta). Joten jaanpa sen nyt tässä.

Paistettu riisi pinaatilla, kesäsipulilla ja herneillä
4 annosta

noin 5 dl keitettyä (täysjyvä)riisiä
2 rkl paistamiseen soveltuvaa öljyä
puolikas nippu kesäsipulia (myös vihreät osat mukaan)
pari isoa, kukkurallista kourallista tuoretta pinaattia
2-3 dl tuoreita herneitä
2 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl miriniä
4 rkl soijaa
3 (luomu)kananmunaa

Silppua kesäsipuli varsineen noin 1 cm paloiksi. Leikkaa pinaatinlehdet hieman pienemmiksi paloiksi. Kuumenna 1 rkl öljyä laakeassa paistinpannussa. Paista sipulisilppua muutama minuutti. Lisää pannulle riisi, riisiviinietikka, mirin ja soijakastike. Sekoita hyvin muutaman minuutin ajan. Lisää pinaattisilppu, pyörittele se riisin sekaan nopeasti. Tee seoksen keskelle kolo, johon rikot kananmunat nopeasti. Paista munat löysäksi kokkeliksi (tämäkin nopeasti) kolossa, sekoita riisiseokseen. Lisää aivan lopussa joukkoon herneet. Nauti kesän mausta!


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tätä on kokkailtu nyt muutamaan otteeseen ja pakko todeta, koukussa ollaan! :-)

Unknown kirjoitti...

Jee, en siis kamppaile tämän asian kanssa yksin! ;) / Miina