Falafel-himo itsellä, kassillinen punajuuria ja lapsi, joka kysyttäessä mitä syötäisiin, vastasi: “fetaa”. Jep, eli hynttyyt yhteen sitten vaan. Lopputuloksena syntyi lapsen mielestä “pihvejä”, jotka maistuivat mitä mainiommilta ja se ihana punajuuren värikin sai kehuja. Kuvan pihveissä näkyvät sattumat ovat muuten fetapaloja, meillä tykätään fetasattumista ruuissa.
Pellillinen
1 sipuli silputtuna
1 valkosipulinkynsi pieneksi hakattuna
3 keskikokoista punajuurta kuorittuna ja hienoksi raastettuna
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 tl jauhettua korianteria
2 rkl tahinia
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
3 rkl perunajauhoja
1 tuoretta korianteria hienoksi hakattuna
100 g fetaa murennettuna
suolaa ja mustapippuria
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Hienonna kaikki ainekset, paitsi feta, kulhossa sauvasekottimella, kunnes sinulla on hieman karkeaa (muutama kokonainen kikherne ei haittaa ollenkaan) taikinamaista seosta kulhossasi. Lisää sekaan murennettu feta ja mausta. Sekoita huolella. Muotoile leivinpaperilla vuoratulle uunipellille joko noin 3-4 cm halkaisijaltaan pyöryköitä tai samankokoisia litteitä, noin 1,5cm paksuja “pihvejä”. Paista uunissa noin 25-35 minuuttia, tai kunnes ne saavat hieman väriä pintaansa. Halutessasi voit kääntää pihvit puolivälissä. Anna jäähtyä hieman ja tarjoa dipin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti