20.8.12

Ah, niin suklaiset cupcaket



Leivonta on uusin lajivaltaukseni. Uskon, että se johtuu pitkälti siitä, että pienen vauvan kanssa univajeisena mieleni tekee jatkuvasti jotakin makeaa. Ja toisaalta siitä, että leivonnaiset ovat niin kauniita, mikä hivelee esteettistä silmääni. Tästä johtuen täälläkin tultaneen näkemään yhä enemmän leivontajuttuja.

Säälittävyyden (?) huippu voisi olla se, että innostuin suuresti kun ostin uuden pursottimen. Oli siis aivan pakko kokeilla jotakin cupcakejä. Niistä ei sitten tullutkaan mitään ihan perusmustikkaisia sellaisia, vaan oikein kunnon suklaisia ihanuuksia, reiluilla suklaasattumilla ja kerma-mascarponekuorrutteella. Ja kyllä, se pursotin toimi loistavasti.

Minun muffinseihini tulee nestemäisenä aineena aina jugurttia, maustamaton juokseva- tai turkkilainen jugurtti, molemmat käyvät. Lopputuloksena mehevät muffinsit pöytään.

Suklaiset cupcaket
Yksi muffinsipellillinen, 12 muffinsia

n. 200 g suklaata (käytin tällä kertaa yhden Daim-patukan ja siihen jatkeeksi tummaa leivontasuklaata)
150 g margariinia
1,5 dl sokeria
2 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3,5 rkl kaakaojauhetta
pieni ripaus suolaa
1,5 dl maustamatonta jugurttia

1. Rouhi suklaa, mukaan saa jäädä isompiakin sattumia oman maun mukaan.

2. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri.

3. Lisää munat yksi kerrallaan.

4. Yhdistä kuivat aineet ja tämän jälkeen lisää ne ja jugurtti taikinaan. Lisää lopuksi suklaarouhe

5. Nostele muffinsivuokiin, täyttäen nämä noin 3/4 korkeuteen.

6. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Mascarpone-kermakuorrute

3 dl kermaa
250 g mascarponea
n. 1 dl tomusokeria

1. Sekoita mascarpone ja sokeri pehmeäksi seokseksi.

2. Vatkaa kerma ja lisää siihen mascarpone-sokeriseos. Vatkaa lisää sähkövatkaimella, jos seos tuntuu pursotukseen liian löysältä.

3. Pursota isolla tähtityllalla muffinsien päälle ja siivilöi päälle hieman suklaajauhetta.



2 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Tämä resepti kuulostaa syntisen hyvältä :) Kiitos!

Miina kirjoitti...

Olepa hyvä vaan! Syntisen hyvältä tuntui niiden syöminenkin. ;)