25.4.11

Maa-artisokka taas parrasvaloissa


Wow mikä pääsiäiskeli!!! Sovitut kaverigrillingit jäivät valitettavasti väliin pikkumiehen kuumeilun vuoksi. Hätä ei kuitenkaan ollut tämän näköinen, sillä sain kuitenkin tehtyä vielä (ainakin) kerran jotakin maa-artisokasta. Tämän tuloksena totesin, että se raikkautensa ansiosta sopii loistavasti ainakin kevään pöytään.

Erityisesti innostuin, kun löysin kaupastamme suomalaisia luomumaa-artisokkia, jotka maksoivat kokonaiset 20 senttiä enemmän kuin ruotsalaiset ei-luomuversiot. Tekisi mieli sanoa, että WTF.

Tein maa-artisokasta maukasta lisuketta myöhäiselle lounaalle, joka vihki pihan ruokailukäyttöön täksi kesäksi. Myöhemmin samana iltana luulin jopa pääskyjen saapuneen saunaolutta nauttiessani. No ei nyt sentään, mutta voisin silti sanoa melko suurella varmuudella, että kyllä se kesä muuten taitaa olla täällä.

Maa-artisokkaa ja sitruunaöljyä
Lisukkeeksi neljälle

500 g maa-artisokkaa
3 rkl olliviöljyä
2 rkl sitruunamehua
1 rkl raastettua sitruunankuorta
suolaa
pippuria
sokeria

1. Kuori maa-artisokat ja laita ne välittömästi veteen, johon on puristettu hieman sitruunamehua. Näin ne eivät tummu.


2. Viipaloi maa-artisokat noin 3mm paksuiksi viipaleiksi, kuten postauksen pääkuvassa.

3. Keitä noin 6 minuuttia (maa-artisokkien tulisi olla erittäin al dente), huuhtele viileällä vedellä ja anna jäähtyä hetki lävikössä.


4. Sekoita oliiviöljy, sitruunamehu, sitruunan kuori, suola, pippuri ja sokeri makusi mukaan. Kaada jäähtyneiden maa-artisokkien päälle ja sekoita. Mausta tarvittaessa lisää.

Ei kommentteja: